Langkau ke kandungan utama

Picnic Paling Best Bersama S.E.K.S.I

Picnic Ape Ni?

Picnic di Pagi Hari Bersama Team #projekseksi. Sejak penubuhan program SEKSI, ini merupakan perjumpaan pertama kami. Nak SEKSI secara berjemaah lagi syok berbanding buat sorang.




Apa Yang Bestnya?

Berkumpul sekadar bergosip bisnes masing-masing dan cara-cara nak meningkatkan jualan ada, gossip rakan-rakan yang dah makin KURUS bersama #programSEKSI pon ada, gosip kulit rakan-rakan yang makin glowing pon ada dan yang best semua bawa juadah istimewa masing-masing untuk sama-sama berkongsi Breakfast yang pernuh warna-warni bersama-sama anak-anak syurga dan Suami tersayang.






Tapi...

Apa yang kami ingin bincangkankan sebenarnya mengenai #projekSEKSI yang semakin rancak berkembang dikalangan ibu-ibu muda sekarang. Di atas maklumbalas yang positif maka Yani bersama semangat keinginan yang tinggi rakan-rakan lain untuk membantu lebih ramai lagi mereka yang mempunyai masalah berat badan dan keinginan kelihatan lebih elegent walaupun menyusu anak, maka tertubuh lah #projekSEKSI dengan Rasminya.





Apa Yang Dibincangkan? 

Antara perkara utama yang adalah 
Apa itu #projekSEKSI?

Projek S.E.K.S.I merupakan projek EKSKLUSIF
dari
Team YMS
KHAS buat Ibu Menyusu
yang
mahu kekal Slim & Elegant
dimata Suami selepas melahirkan.




Sebenarnya Bukan Untuk Kurus je...
Ramai yang bertanya adakah projek S.E.K.S.I ini khas untuk turunkan berat badan semata-mata?
Jawapannya TIDAK.
 SEKSI merangkumi Kesihatan Kulit, Nak Naikkan Berat Badan dan segala yang berkaitan dengan kesihatan wanita.
Cuma FOKUS Utama di sini adalah berkaitan Berat Badan & Penyusuan.
Setiap permasalahan anda akan diberi perhatian oleh Coach yang mempunyai kepakaran masing-masing.





 

Apa Yang Menarik Untuk Mereka Yang Nak Kembali Mengayakan Fesyen Dengan Mudah 

Turunkan berat 15kg dalam masa 3 bulan
Kumpulan sokongan yang eksklusif
Makan Sambil KURUS
Teknik senaman MUDAH dari rumah
Senaman khusus untuk peha, perut dan pinggul
Pantang Larang Senaman oleh ibu menyusu
Pantang Larang Senaman oleh ibu yang bersalin czer
Tangani masalah sakit belakang
Cabutan bertuah/kuiz setiap bulan






***
Apa Tunggu Lagi
Ketahui Dengan Lebih Lanjut Bersama Coach Pilihan Anda


***

DI SINI

***
 

Ulasan

  1. Best tu picnic beramai2..
    Menarik program ni.. semoga berjaya.. (h)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Mudahnya Kira Kalori Bersama Coach Mummy Mars

Assalamualaikum
Ramai orang ingat cara nak kurus adalah dengan diet. Diet ini maksudnya sanggup berlapar tak nak makan dan tak nak makan nasi. Sebenarnya konsep kurus ni adalah SANGAT SALAH. Cara ini sebenarnya akan buat anda rasa nak makan yang membuak-buak dan ianya tak baik untuk kesihatan. And end up anda still kat berat yang sama dan tahap kesihatan anda tak baik, selalu tak sihat, letih dan mengantuk.

Tau tak anda pemakanan dan diet yang baik adalah dengan mengambil sarapan, makan tengahari dan makan malam secara tetap tanpa perlu skip satu meal pon?

Anda sebenarnya boleh makan apa saja yang anda suke tanpa perlu rasa lapar dan bersalah, dalam masa yang sama anda masih lagi dalam proses untuk menguruskan badan.



Bagaimana caranya? MUDAH SAHAJA.

Tips mudah untuk menguruskan badan tanpa perlu berasa lapar adalah dengan mengira kalori pemakanan kita. Kalori sangat diperlukan oleh badan kita. Kita perlu mengetahui jumlah keperluan kalori diri sendiri. Penting mengetahui jumlah kalori

Resepi Sihat Menu Tengah Hari : Ayam Tandori

Coach Wanie kongsikan Resepi Hebat untuk Menu Tengah Hari : Ayam Tandori
Ayam Tandoori (Hidangan untuk 6 – 8 orang)



Bahan -bahan :

2 kg (1 ekor) ayam, kulit dan lemak yang dibuang, dibelah empat 40 g (4 ulas) bawang putih, dicincang 40 g (2 inci) halia, dikisar halus 30 ml (2 sudu makan) jus lemon 250 ml (1 cawan) yogurt biasa 3 g (1 sudu teh) garam masala 3 g (1 sudu teh) serbuk ketumbar 3 g (1 sudu teh) serbuk jintan putih 3 g (1 sudu teh) serbuk kunyit 3 g (1 sudu teh) serbuk kari 3 g (1 sudu makan) paprika manis 30 ml (2 sudu makan) sos pudina (ikut pilihan) 15 ml (1 sudu makan) minyak Garam dan lada sulah secukup rasa




Cara memasak :

1. Panaskan minyak dalam kuali kecil di atas api sederhana. Masukkan ketumbar, jintan putih, kunyit, garam masala, serbuk kari, sos pudina dan paprika. Tumis sehingga wangi (kira-kira 2-3 minit). Ketepikan.
2. Campurkan bahan rempah yang telah sejuk ke dalam yogurt. Perlahan-lahan masukkan jus lemon, bawang putih, garam dan halia.
3. Cucuk daging ayam se…

Mandi Pagi Lebih Cepat Kurus?

Apa Bestnya Mandi Pagi?Kalau sebelum ni kami share tidur pon boleh kurus sekarang mandi pulak.

Korang tau tak mandi awal pagi ( jam 4-6 pagi ) dengan air sejuk dapat menyingkirkan kolestrol jahat dalam badan.




Memang menggigil la mandi tanpa air panas tapi terasa sungguh SEGAR
Mandi bermula dari kaki dahulu ikut sunnah Nabi.

Mandi awal pagi juga dapat melancarkan peredaran darah dan sangat membantu untuk menaikkan seri wajah tau

Kena sangat la konsep #projekseksi kami
SLIM & ELEGANT!

Berpagi-pagian jugak salah satu sunnah nabi

Sebagaimana Rasulullah yang tidak tidur selepas menunaikan solat subuh kerana Allah memberkati umat ini yang berpagi-pagi, seperti satu hadith yang berbunyi:




Berkata Nabi di dalam hadis yang diriwayatkan oleh at-Tabarani di dalam al-Awsath:

باكروا الغدو -أي الصباح- في طلب الرزق، فإن الغدو بركة ونجاح'

"Berpagi-pagilah (subuh) dalam mencari rezeki, sesungguhnya berpagi-pagi itu adalah berkat dan kejayaan."


Tambahan Lagi 


Telah thabit dari Nabi SAW bahawasanya …